Влизане в Гърция

white and brown concrete houses under blue sky

Влизане в Гърция за периода от 19.12.2021 г. до 10.01.2022 г.

В държавен вестник излезе ново постановление за изискванията при влизане в Гърция, като тези условия ще са валидни от 19.12.2021 г. до 10.01.2022 г.! Ето ги и условията:

  • граждани от всички страни (независимо дали са ваксинирани или неваксинирани) ще бъдат допуснати на територията на Гърция след представяне на отрицателен антигенен тест (не по-рано от 24 часа) ИЛИ отрицателен PCR тест (не по-рано от 72 часа). Тестът трябва да е на хартиен носител, преведен на английски език, с подпис и мокър печат или свален през his.bg
  • при влизане в Гърция не се изисква тест за деца до 4,99 г.;
  • граждани от всички страни трябва да попълнят онлайн декларация с QR код преди влизане в Гърция на този сайт: https://travel.gov.gr/#/ . Самата онлайн декларация с QR код се показва при влизане в Гърция разпечатана на хартиен носител или от мобилно устройство.

Моля, обърнете внимание, че към момента Гърция е в червена зона и това налага неваксинираните туристи да си направят PCR тест в Гърция (72 часа) преди влизането в България, за да не бъдат поставяни под задължителна 10 дневна карантина, която е без право на отмяна при влизане в България от страни в червена зона. Разбира се, нашите водачи на групи ще съдействат с информация за лаборатории в Гърция и всякакви други казуси.

Може също да харесате...