Важна информа;ия при пътуване с ферибот

Пътуване с ферибот – пътник и лек автомобил

Пътник с лек автомобил

Къде и как да купите билети за ферибот?

Пътуването с ферибот е вълнуващо и предизвиква много различни емоции – страх, въодушевление и много очаквания.

Купете билети за ферибот предварително

Добре е да знаете, че ако не сте пътували с ферибот, на пристанищата цари огромен хаос и човек трудно може да се ориентира във времето, с което разполага. На място за международните линии е възможно да няма свободни места, а в повечето случаи има само по един ферибот на ден.

Закупуване на билети за ферибот

През интернет системите може да сравните всички налични маршрути, компании и цени на фериботните услуги за избрана дестинация и всички алтернативи. Ще видите много фериботни компании, фериботни маршрути, фериботни пристанища.

Цени на фериботни билети

Цените се покачват с намаляване броя на местата на ферибота и навлизане във висок сезон.

Международни линии: 

Всички фериботни  компании с международни маршрути (Гърция / Италия / Израел / Египет / Турция / Албания) предоставят T.O.D.  билетитe при заминаване. Ние ще ви предоставим   код на резервацията  и вашия номер на билет(ите). Ще си получите билетите или направо бордта карта на касата на фериботните компании.

Embarkation / Процедура

Пътниците и превозните средства трябва да са на пристанището за качване и за проверка   най-малко един (2) часа преди заминаването.

Резервации

Резервации не се правят. Директно се плаща. Билетът е строго личен. Той не може да се прехвърля и е валиден само за конкретния  маршрут, за който е издаден.

Билети/анулиране

Билетът  може да бъде отменен само от нашия офис.

Закъснения

Нашата фирма не е отговорна за закъснения, промяна на разписанията, анулация поради лошо време и други форсмажорни обстоятелства. Разписанията, цените и условията да пътуване подлежат на промяна и се определят от фериботната компания. Фериботните компании си запазват правото да сменят кораба, за който е издаден билет  след одобрение от Министерството на търговското корабоплаване.

Пътниците /Име/ Списък

В съответствие с Директива 98/41 на ЕС, корабната компания има задължението да води списък  на пътниците за  всеки рейс от съображения за безопасност. За целите на тази регистрация, билетите  трябва да се издават на името на всеки пътник и трябва специално да включват:

Пътник , фамилия и първо име
Пол: Мъж / ЖЕНСКИ
ВЪЗРАСТ: възрастен-дете, бебе
Тип превозно средство и регистрационен номер

Освен това, компанията трябва да бъдат информирана от всеки пътник, който се нуждае от специални грижи, след издаването на съответния билет.

Тарифи

Тарифите включват избраното  настаняване, всички пристанищни такси (само за вътрешни линии). Храна и напитки  не са включени. Всички отстъпки не са кумулативни и само най-високата отстъпка се предоставя в момент, когато всички  приложими условия са изпълнени.

Пътниците, имащи право на намалени цени,  трябва  да са в състояние да предоставят в момента на резервацията документ и го да носят със себе си като доказателство при издаване на билет, както и при проверка . След като е издаден билет, не са предвидени възстановявания за разликите в цените.

Групи, камиони, автобуси, ремаркета, багажи, лодка без придружител превозни средства, ремаркета и са обект на специални споразумения.

Деца на възраст под 5 г-(деца) пътуват безплатно   само при настаняване ПАЛУБНА категория на конвенционални фериботи. За друг вид настаняване (напр. кабини) имат право да ползват 50% отстъпка (тарифа на децата). Те също ползват безплатно настаняване в  категории  кораби  с Висока скорост.
Деца 5-10 години  ползват  намаление 50% от общата тарифа, настаняване във всички категории, в конвенционални и с висока скорост съдове.

Безопасност на борда

Нито корабения състав, нито корабните компании са отговорни за всички злополуки, загуба или щети, възникнали преди качването на борда, по време на товарене и след разтоварване.

Строго е забранено на пътниците да пренасят  огнестрелни оръжия, взривни вещества, леснозапалими вещества, горива и други опасни вещества или материали на борда.

Според регламентите за безопасността  на пътниците не е разрешено да остават отвън във всички райони на бързоходните плавателни съдове по време на плаване.

Достъпът в кораба до автомобилите / гараж по време на пътуването е забранено. Пътниците са любезно помолени да вземат своите лични вещи, които могат да използват по време на пътуването.

Компаниите не носят отговорност в случай на загуба на пари и ценности, съхранявани в автомобили, багажа, общи части или кабини. Пътниците са добре дошли да поверят  пари и ценности в офис на за съхранение.

Домашни любимци

Домашни любимци не се допускат в закритите обществени области или кабини. Собствениците на домашни любимци са отговорни за храненето на домашни любимци и хигиена. Собствениците на домашни любимци са длъжни да имат валидни документи за им.

Обща информация

Пътниците са отговорни за спазването на всички пристанищни, здравни и митнически разпоредби.

Пътниците трябва да се съобразят с капитана на кораба и екипажа, с  техните инструкции по отношение на обществения ред и безопасността на борда.

Пътниците трябва да се свържет с капитана или екипажа, ако  възникне проблем на борда. За жалби или препоръки те могат да се свържат с  customerservice за обслужване на клиенти след края на пътуването.

Може също да харесате...