Практични съвети, които ти спестяват пари

air

Високите цени на самолетните билети принуждават хорато да търсят всевъзможни начини за изгодно пътуване със самолет.

Кога самолетните билети са най-евтини?

През уикенда повечето хора имат време да търсят полети и затова авиокомпаниите вдигат цените. Най-добре е да се търсят полети късно вечер в средата на седмицата или рано сутрин.  Когато нямате фиксирани дати за пътуване, резервационните системи дават избор за съседни дати, когато цените е възможно да са по-ниски цени.

Коя авиокомпания да се избере?

В повечето случаи нискотарифните авиокомпании предлагат по-ниски цени от редовните авиолинии. Необходимо е да се сравняват крайни цени – долнителните услуги: багаж, място в самолета, бордна карта и др.

Колко време предварително да се закупи билет?

Най-разумно е да резервираш самолетния си билет предварително, но не по-рано от 3-4 месеца. Добре е да се направи застраховка „Анулация на пътуването“, защото е трудно да се планира времето с месеци напред.

Фиксирани дати или плаващи?

Ако се налага конкретна дата, най-добрият начин да се намерят  оферти за евтини полети в последната минута е чрез онлайн търсачките за полети. Във всички случаи е добре датите да не са фиксирани.

От къде да се закупи самолетен билет?

След като си проверил много различни изтоници и имаш вече решение, може да си закупиш билета от тур. генция, на която имаш доверие и можеш да разчиташ на тяхното съдействие в случаите на промяна, анулация, лошо време и други. При закупен билет чрез търсачка или директно от авиокомпанията рискуваш да изпиташ сериозни затруднения, ако се наложи промяна. Комуникацията с тях е бавна и трудна.

Може също да харесате...