Самолетни билети – Резервация за самолетен билет

Има 4  начина за търсене на евтини самолетни билети.

  • Първият  начин за търсене на евтини самолетни билети  е да  проверяваш ЛИЧНО цените в уеб сайтове на авиокомпаниите. Можеш да се абонираш за информационните им бюлетини, за да се информираш навреме за промоциите. Можеш да станеш клубен член и да получаваш допълнителни отстъпки.
  • Вторият начин за търсене на евтини полети е свързан с онлайн туристическите общности. Те използват различни форуми и Фейсбук групи, за да публикуват информация за изгодни оферти. Можеш ЛИЧНО да се регистрираш в такива групи и да следиш текущите събития.

  • Третият метод е   най-бързият и ефективен. Можеш ЛИЧНО да използваш търсачки за  полети. Търсачките черпят информация от няколко десетки до няколко стотин превозвачи и събират данните на едно място. Благодарение на това, лесно можеш да сравниш различни оферти и да разбереш къде например има евтини полети от София или колко струват самолетните билети до всяка точка. Търсачка на ВИКТОРИ  – ТЪРСИ
  • Четвъртият метод е да възложеш работата по търсенето и издаването на билетите на туристическа агенция – личен травел консултант   от victorytravel.eu  След попълване на заявка с критериите, които имаш, ще ти изпратим оферта.
  • Можеш да използваш всички методи, да  направиш своето проучване,  да сравниш вариантите с предмствата и недостатъците на различните методи и  да избереш как и откъде да си закупиш самолетните билети.

Полети

Стъпки:
– Избери  какви самолетни билети да търсиш: за еднопосочен, двупосочен или полет с много отсечки.
– Избери  мястото на заминаване и дестинацията,   дата на отиване, когато искаш двупосочен билет  и дата  на връщане.
-Избери броя на пътниците и тяхната възраст (бебета, деца, младежи, възрастни)
-Избери  желаната пътническа класа (икономична, премиум икономи, бизнес или първа).

Резервирай самолетния си билет като попълниш заявката по-долу или през търсачката на ВИКТОРИ  ТЪРСИ

Itinerary

След завършване на резервацията и потвърждение на плащането ще получите имейл на електронната си поща. Именно този имейл представлява вашият електронен самолетен билет.

Day 2 :

Електронният самолетен билет съдържа номер и номера на резервацията, информация за пътуващия и детайли за полета (авиокомпания, номер на полета, време и място на излитане и кацане, информация за допустимия багаж и т.н.).

Препоръчително е да разпечатате самолетния билет и да го носите със себе си на летището. Така ще разполагате с информация за полета си. За да бъдете допуснати на борда на самолета, е необходимо да носите и бордната си карта.

Потърсете информация от мониторите на летището или съдействие от летищния персонал за вашия вход (гейт). Качването на борда на самолета започва от входа (гейт), определен за авиокомпанията през ръкав или автобус, отвеждащ пътниците към борда на самолета. При отваряне на входа всички пътници преминават през още една проверка на бордна карта и документ за самоличност. За всяка авиокомпания и полет се определя отделен вход (Gate).

Цени, дати, данни за резервация

Датите се избират от пътника, но е добре да не са фиксирани, за да може в търсенето да се включат и съседни дати, ако цената за тях е по-ниска.

Цените ще изпратим в оферта. Цените не могат да се гарантират без резервация.

Данните за резервация:
-име и фамилия (по документа за самоличност)
-пол
-брой възрастни
-деца
-дата на раждане
– количество регистриран багаж
– телефон
-имейл

Валидност на резервацията
Резервация на полет с редовна авиокомпания обикновено е валидна до 24 часа след нейното завършване.

Цените на самолетните билети
Те не са константна величина и се определят в зависимост от множество фактори: авиокомпания, полетен маршрут, дати на пътуване, класа, брой продадени места, сезон  и други.

Въпроси

Бутон за търсене

След като въведеш данните и кликнеш върху бутона за търсене, системата автоматично проверява измежду наличните оферти и представя само тези, които отговарят на желаните критерии. Що се отнася до резултатите за евтини самолетни билети, тук е мястото, където ще намериш допълнителна информация като: името на авиокомпанията, времето на заминаване и пристигане, времетраенето на пътуването, летищата на излитане и кацане, цената на човек и информация за възможен трансфер. Можеш също така да провериш условията на самата резервация.

Списък с резултати

Когато списъкът с резултати е дълъг, имаш възожност да филтрираш. Търсачката за полети позволява филтрирането на резултатите спрямо броя на прекачвания, час на заминаване, авиокомпании, летища и др. Системата подрежда резултатите автоматично по най-ниска цена, но имаш опция за сортиране по най-кратки полети или препоръчани. Опцията Близки дати дава възможност да видиш в кои дни има полети, както и на какви цени са. По този начин можеш да видиш кога има изгодни полети до желаната дестинация със седмици. След като избиране на конкретна оферта, може да се резервира и самолетния билет.

Багаж

Все по-голям брой редовни авиокомпании въвеждат нови икономични тарифи, които не включват регистриран багаж и/или възможност за промени. Всяка авиокомпания има свои правила относно броя, размерите и теглото на багажа, който можете да качите на борда. Тези правила са различни както за ръчния и регистрирания багаж, така и за специалния багаж и свръхбагажа. Различни са и таксите, които авиокомпаниите прилагат относно багажа. Често таксите за свръхбагаж на летището са доста високи. Затова, преди да тръгнете към летището, задължително се уверете, че багажът, който сте приготвили, отговаря на изискванията на авиокомпанията.

Онлайн регистрация за полет

Всеки пътник трябва да има бордна карта, за да се качи в самолета. Онлайн регистрацията за полет, наречена още онлайн чек-ин, е лесен и удобен начин да подготвите своята бордна карта.
– Wizz Air и Ryanair изискват задължителна онлайн регистрация за всичките си полети. В случай, че нямате предварително изготвена бордна карта, ще бъдете таксувани допълнително за издаването на такава на място.
-При редовните авиокомпании онлайн регистрацията не е задължителна и чекирането на летището е безплатно. Все пак регистрацията онлайн ви дава предимството да изберете мястото си в самолета предварително.
-Регистрацията се извършва на уеб страниците на авиокоманиите като се попълва регистрационна форма обикновенно 24 часа преди полета.
-След успешно завършване на регистрацията, на посочения от Вас имейл адрес, ще получите бордната карта, която трябва да разпечатате и представите на летището, заедно с валиден документ за самоличност (същият, който сте използвали при онлайн регистрацията).
-Възможно е да представите бордната си карта и чрез мобилно устройство, но се уверете, че имате достъп до нея без интернет, че имате достатъчно батерия и че дисплеят визуализира баркода на бордната карта достатъчно ясно.

You can send your enquiry via the form below.

Самолетни билети – Резервация за самолетен билет